Právě je 19 dub 2024 23:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DOG FIGHTER - MPX
PříspěvekNapsal: 21 úno 2013 22:29 
Znalý uživatel

Registrován: 16 čer 2011 22:56
Příspěvky: 74
Zdarec
Po dlouhé době jsem sesmolil další recenzi - Dog Fighter od MPX.
Stavebnice koupená jako vždy u Lindinger.at, cena 89.99 EUR vč. poštovného.
Za tři dny od objednání přináší soused krabici, přepravci se s tím moc nepářou :) .
Model je jak název napovídá stíhačka, byť imaginární. Podrobil jsem éro podrobnému srovnávání a viděl bych to takto - trup hodně podobný Arsenalu V.B.10, křídlo typuju na Tempesta. Vše pečlivě vypěněno z ELAPORu. Bohužel tento se mi zdá jiný než třeba u EASY STARA, takový mastnější a pozdější problémy mi dávají za pravdu.
Výbavu jsem měl připravenou následující:
Motor NMT 3536A , regl TURNIGY TRUST 45A, 2x HXT 900 (křidélka),1 x MG16D (výškovka) a 3S Lipol 2200mAh. Vrtuli jsem si připravil APC 9/6 ale pak jsem v JINU objevil AERONAUT 9,5/7 a ta vypadala naprosto luxusně.
Sestavení modelu byla záležitost pár hodin až na to zpropadené lepení. Po slepení jsem vyzpoušel kvalitu spoje a zjistil jsem že lepidlo vůbec nedrží. Zkoušel jsem přebrousit lepené plochy a bylo to o trochu lepší, stejně to ale nebylo ono. Model jsem osadil, napípal vysílač, doladil těžiště a hurá do vzduchu.
Zálet - čekal jsem rychlík a je to rychlík :o . Pár ťuknutí do trimů, těžiště se zdá být v pořádku a můžu se kochat. Stoupání na plný plyn do mraků, pár výkrutů (sakra trochu ubrat výchylky na křidélka) a zkouška minimálky. Všechno I.A tak jako vždy u Multiplexu. Přistání trochu rychlejší než je zdrávo ale vše bez zjevných problémů. S radostí jsem vykročil k domovu aniž bych tušil že jsem si právě zadělal na horký chvilky. Doma jsem namontoval nový kvalitní kužel a zkusil jak to bude šlapat. Ještě že jsem letadlo pořádně držel protože se rozklepalo jako blázen. No to jsem zase koupil kaši pomyslel jsem si a namontoval zpátky pouze unašeč. Tenkrát mě absolutně nenapadlo že nehází kužel ale že se při prudkým přistání trochu ohnula osa motoru. Ono je na vrtuli při plným plynu okolo 15.000 otáček a to už si zaslouží rovnou hřídel :( .
Za pár dní jsem se rozhodl ukázat Dog Fightera na letišti. Kolegům jsem ho vychválil se slovy "však konečně uvidíte pořádný cvrkot". A viděli. Po startu a jsem se vrhnul do mraků a hned střemhlav dolů. Ozval se zvuk který by si nezadal se spalovákem následující slušnou ránou a tichem. Dog Fighter se rozprsnul po obloze jako sestřelen obávaným flugabwehrkanone 88 mm. Letadlo rozeseté víc jak 50 m po poli jsem ještě nikdy nesbíral, vše bylo pěkně seřazené jak to z letadla vylítalo.
Když jsem sebral samotný letadlo tak jsem zjistil že se mu prakticky nic nestalo. Vibrace rozebraly předek modelu který se rozlepil a praskl v nejslabším místě. Motor vypochodoval i s ložem, taktéž rozlepeným, a vytahal za sebou ostatní výbavu. Dalším a jediným poškozením bylo zlomené křídlo.
Oprava mi zabrala dva večery a to včetně přelepení všech samolepek a opravy a přelepení všech spojů. Samozřejmě jsem vyměnil osu a raději jsem objednal z HK tři náhradní. Po této nehodě jsem s DF udělal cca 20 letů a letové vlastnosti jsou opravdu vynikající. Velký rozsah rychlostí, v zatáčkách sedí jako na kolejích, je to prostě letadlo od MPX.
Pajax 007


Offline
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOG FIGHTER - MPX
PříspěvekNapsal: 22 úno 2013 00:21 
Plodný uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10 čer 2011 21:08
Příspěvky: 282
Bydliště: Vojenice RK
No tak to se docela bojim, taky jsem koupil do nového éra NTM ale 3548 takže průměr hřídele 5mm. Dělaj to z bláta, kalení oceli jim nic neříká.
A to si vyměnil jenom hřídelku? Ložiska ne? Čínský ložiska po takových vybracích bych čekal, že budou úplně rosypaný a nebo se rosypou časem. Naštěstí to většinou dopředu varuje traktoroidním zvukem. :mrgreen:


Offline
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOG FIGHTER - MPX
PříspěvekNapsal: 22 úno 2013 21:37 
Znalý uživatel

Registrován: 16 čer 2011 22:56
Příspěvky: 74
Zdarec
Ložiska jsem na tom NTM neměnil, vypadají v pohodě. Jinak nesdílím všeobecné rozhořčení z kvality hřídelí a ložisek motorů z HC. Mám z číny několik motorů a hřídel jsem měnil poprvé. Stejně tak jako ložisko, které odešlo na Turnigy 4260 který mám v Elderovi. Je to první ložisko který po těch letech co lítám s motorama TURNIGY. A to mám třeba na Turnigy SK 4250 okolo 500. letů.
Pajax 007


Offline
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DOG FIGHTER - MPX
PříspěvekNapsal: 09 říj 2013 16:58 
Nováček

Registrován: 09 říj 2013 16:28
Příspěvky: 1
Ahojte, souhlasim,ze Dog ma trosku odlisny elapor nez EASY STAR. Ja jsem vsechny dily-plochy odmastil jar. vodou a vysusil. prst musi po tom epp drsne klouzat. Lepim to UHU POREM, tak jako RIMR- je pruzny a ciry. Letam s motorem Himax- na me ruce akorat, ale dusledne DOPORUCUJI origo sklopku MULTIPLEX!!-nebo jinou- ale sklopku! Nehledim na vzhled-to uz mam v 49 letech za sebou, proto jsem polepy vyuzil ryze prakticky- jen na nabezne hrany a kraje kridel.Zespod na brichu mam tkz.americ. pasku- je mnohem lepsi nez paska se sklovlaknem, protoze je odolna UV zareni. jinak na MULTIPLEX modely nedam dopustit! Samozrejme muzete zpevnit laminovanim, ale pri velke bouracce se z opravitelneho elaporu stava neopravitelny! at Vam To lita !!! vlkivo- Opava


Offline
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
 Stránka 1 z 1 [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

cron
TOPlist