|
Právě je 26 bře 2023 05:10
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
 |
|
 |
|
REX
|
Předmět příspěvku: Re: Konverze EPP házedel typu "Lídl"  Napsal: 04 říj 2022 13:28 |
Mazák |
 |
Registrován: 01 dub 2012 20:36 Příspěvky: 1306 Bydliště: kousek od Náchoda, občas chata Rašovice
|
Jo joo, Lídlák.... O tom bych tu mohl něco napsat a podělit se... Každopádně to slušivé svahové samokřídlo (děkuji za kompliment) je moje práce, moje video Tak nejprve o tomhle samokřídle. Samokřídla všeobecně mám rád a když jsem potkal plánek na předělávku, bylo hned jasno že ho musím udělat, prostě jsem musel mít Takže jsem předělal, viz video a že s tím budu létat na svahu jak je i vidět. Jenže zkušenosti se svahem žádné, použitý svah nevhodný takže se nakonec moc neosvědčilo (dneska už mám jiné zkušenosti a vím víc co a jak, létal bych s ním víc .... ) Pak syna napadlo, že by ho chtěl omotorovat aby si trochu s něčím zalétal. OK, dal jsem do něho tedy 10,5 gramový motor, nejprve na 2S Li-Pol a světe div se ono to taky létalo!!! Nebyl to sice žádný divočák, trochu se to ploužilo, ale létalo to, byl jsem spokojený. Kluk ale po nějakém čase moc ne, že by ho chtěl zrychlit, použily jsme tedy 3S Li-Pol s odpovídající vrtulí a trochu to sice ožilo, ale stále nebyl spokojený. V současnosti je osazený AXIkem 2208/xx s odpovídající vrtulí s 3S Li-Pol 850mAh a už z něho je slušná stíhačka, je s tím sranda a musí se při startu dost přemýšlet aby se správně hodil a hlavně ne na plný plyn, jinak je to vždycky čenichovka, musí se hned po startu přitáhnout kvůli vyosenému motoru hodně dolů. Jinak když se dá při startu lehce přes půl plynu a dobře se zahodí, je to celkem v pohodě  Ještě jsem ho taky podle této fotky střílel gumou a létal s 35MHz  fotka je z 9.září 2018 Příloha:
IMG_20180909_150712~2.jpg [ 130.02 KiB | Zobrazeno 335 krát ]
_________________ Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
|
|
|
|
 |
REX
|
Předmět příspěvku: Re: Konverze EPP házedel typu "Lídl"  Napsal: 04 říj 2022 20:43 |
Mazák |
 |
Registrován: 01 dub 2012 20:36 Příspěvky: 1306 Bydliště: kousek od Náchoda, občas chata Rašovice
|
Moje sbírka Lídláků... Černobílý vlevo jsme nechaly normálně jako házedlo Uprostřed větroň na svah, nebo na RC aerovleky Vpravo je výše zmiňované samokřídlo, motor AXI 2208/20 s vrtulí 6x5,5 na 3S docela slušný rychlík, ale už jsem na YouTube viděl i mnohem rychlejšího..... Příloha:
IMG_20221004_174707~2.jpg [ 131.84 KiB | Zobrazeno 326 krát ]
Tyhle dvě přestavby jsou ze ,, starých,, modelů, tzn tlustá odtokovka, nějakých 8-9mm na křídle, ideální na protažení křídla a tím vytvoření křidélek, viz foto... Tyhle modely mají také užší trup (menší odpor při letu) a prostě létají lépe!! Každopádně to není pouze můj poznatek a názor, ale spousta lidí tvrdí pravý opak.... Ale kolik z nich opravdu vyzkoušelo obě varianty najednou? Příloha:
IMG_20221004_174724~2.jpg [ 133.71 KiB | Zobrazeno 326 krát ]
A dvě krabice s modely, které jsou na první pohled stejné, ale nejsou a letadla uvnitř už vůbec ne! Vrchní je nový typ s tenkou odtokovkou a naznačenými křidélky atd a spodní je ten starý, můj oblíbenější. Příloha:
IMG_20221004_174733~2.jpg [ 117.1 KiB | Zobrazeno 326 krát ]
|
|
|
|
 |
LEON
|
Předmět příspěvku: Re: Konverze EPP házedel typu "Lídl"  Napsal: 04 říj 2022 21:45 |
Plodný uživatel |
 |
Registrován: 06 črc 2022 07:37 Příspěvky: 354 Bydliště: Královéhradecko
|
Koukám Rexi, že jsi docela fanda do Lídloletů  Nepotkal jsi náhodou nějakou Lídl konverzi na nějaké dmychadlo, třeba 55mm? To by se líbilo moc zase mně, ideálně v kombinaci s tou "delta" úpravou. Pískající Lídl na dmychadlo by byl prďácký 
_________________ Proč vlastně vznikla legislativa EU 2019/947? Hlavní problém je v tom, že my si hrajeme. A to lidi sere! “Dospělý chlap aby si hrál! Proč radši nečumí na fotbal, v trenkách a s lahváčem v ruce, jako každej normální chlap?!”
|
|
|
|
 |
REX
|
Předmět příspěvku: Re: Konverze EPP házedel typu "Lídl"  Napsal: 04 říj 2022 22:17 |
Mazák |
 |
|
Prohledej YouTube, něco by tak mohlo být.... Já se tímhle směrem nepouštím.
Jinak další novinka, dostaly se ke mě 3D tištěné díly na předělávku Lidla pro řízení nakrucovánim křídel, mělo by to být nejjednodušší a nejlehčí řízení, ideální na svah, tak uvidíme co z toho vznikne!
|
|
|
|
 |
LEON
|
Předmět příspěvku: Re: Konverze EPP házedel typu "Lídl"  Napsal: 17 říj 2022 16:27 |
Plodný uživatel |
 |
Registrován: 06 črc 2022 07:37 Příspěvky: 354 Bydliště: Královéhradecko
|
Litac píše: Konverze EPP házedel typu "Lídl" : zkopírováno z http://www.rcmania.czNezkopírováno, na RC mánii mi bylo totiž znemožněno chodit diskutovat, proto jsem čerpal inspiraci z modelářských skupin na FaceBooku a hlavně na Youtube, kde je podobných konverzí nepřeberné množství.
_________________ Proč vlastně vznikla legislativa EU 2019/947? Hlavní problém je v tom, že my si hrajeme. A to lidi sere! “Dospělý chlap aby si hrál! Proč radši nečumí na fotbal, v trenkách a s lahváčem v ruce, jako každej normální chlap?!”
|
|
|
|
 |
REX
|
Předmět příspěvku: Re: Konverze EPP házedel typu "Lídl"  Napsal: 21 říj 2022 21:18 |
Mazák |
 |
|
Tenhle povedený stroječek si opravdu zaslouží propírání ze všech možných a nemožných stran  jen tak dál!
|
|
|
|
 |
REX
|
Předmět příspěvku: Re: Konverze EPP házedel typu "Lídl"  Napsal: 06 led 2023 22:00 |
Mazák |
 |
|
Po delší době jsem opět potkal v dílně 3D tištěné díly na předělávku řízením nakrucováním křídel, tak jsem zrovna blejsknul  A jako osa otáčení se použije uhlíková trubka průměr 4mm. Příloha:
IMG_20230106_202019~2.jpg [ 121.76 KiB | Zobrazeno 208 krát ]
Příloha:
IMG_20230106_202030~2.jpg [ 145.83 KiB | Zobrazeno 208 krát ]
Příloha:
IMG_20230106_202022~2.jpg [ 124.49 KiB | Zobrazeno 208 krát ]
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
|